Στη Βιομηχανία Μεταλλικών Κατασκευών Αρχιμήδης, είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας. Πιστεύουμε ότι διατηρώντας τα ιδανικά που έθεσε ο ιδρυτής μας όταν πρωτοξεκίνησε, μπορούμε να διατηρήσουμε και το ίδιο επίπεδο επαγγελματισμού, δεξιοτεχνίας και αγάπης για την τέχνη μας, όπως τη γνωρίζουν και την εμπιστεύονται οι πελάτες μας.

1973 › Ίδρυση
1973

Ίδρυση

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1973 στη βιομηχανική περιοχή Μια Μηλιά, στη Λευκωσία, επιχειρώντας να φέρει νέα δεδομένα στη βιομηχανία.

1974

Προσφυγιά

Το 1974 χάθηκε η κορωνίδα της τότε κατασκευαστικής βιομηχανίας εξαιτίας της τουρκικής επιδρομής και η εταιρία αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της, χωρία καμία ένδειξη επαναλειτουργίας στο άμεσο μέλλον.

1976

Επαναλειτουργία

Το 1976 η εταιρία επαναλειτουργεί με τεράστιες δυσκολίες στην τωρινή μας τοποθεσία.

1994

Η δεύτερη γενεά

Το 1994, αναλαμβάνει τα ηνία η δεύτερη γενιά της οικογένειας. Τρία αδέλφια με γνώση και όραμα αναλαμβάνουν να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν την εταιρία με πλήρως επαγγελματικά πρότυπα:
Ο Μιχάλης Παπαβασιλείου [κάτοχος B.Eng. (Hons) UMIST] ως μηχανολόγος – διευθυντής
Η Φωτεινή Παπαβασιλείου - Κωνσταντίνου στη διοίκηση
Η Χριστίνα Παπαβασιλείου - Φραντζή ως υπεύθυνη για το λογιστήριο και τα οικονομικά.
Με επιμονή, όραμα, κατάρτιση, ποιότητα και σκληρή δουλειά, οδηγούν την εταιρία σε πλήρη αναβάθμιση σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, καλύπτοντας τους στόχους της και θέτοντας άλλους, κάθε φορά υψηλότερους και πιο απαιτητικούς.

2004

ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ

Το 2004 δημιουργείται η θυγατρική εταιρία «Αρχιμήδης Μεταλλικές Οροφές». Πρωτοπορεί στις οροφές, με απίστευτα πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με την εισαγωγή ενός καινοτόμου μονωτικού υλικού.

2006

Βραβεύσεις απο ΚΕΒΕ και ΚΟΓΕΕ

Το 2006 η Φωτεινή Παπαβασιλείου τιμάται από το ΚΕΒΕ και το ΚΟΓΕΕ ως Επιχειρηματίας της Χρονιάς για την προσφορά της στην ανάπτυξη της εταιρίας.

Σήμερα

Σήμερα η εταιρία απασχολεί δέκα άτομα, κάθε ένα άρτια εκπαιδευμένο στον αντίστοιχο τομέα του, εξυπηρετώντας περισσότερους από διακόσιους διαφορετικούς πελάτες, είτε μεμονωμένους είτε εταιρίες.